top of page

Corpus Crisis

cc_promo_fb_plain.jpg

1. the website:

www.corpuscrisis.org

 

2. the lecture: https://iiaacongress2021.com/art-in-process/

3. the performance:

 

Corpus Crisis


Tervetuloa aikamatkalle vuoteen 2051! 

Ekologiset kriisit ja kansalaisliikkeiden nousu ovat muuttaneet yhteiskunnan ja talouden suunnan. Samalla syntyy uusia rituaaleja, joiden avulla kerätään voimia ja sopeudutaan elämään murroksen keskellä.

Aikamatkalla tapaat rituaalin vetäjät Liva Meten ja Nion, jotka johdattavat läpi 2021–2051 vaikuttaneiden kansalaisliikkeiden historian ja kutsuvat osallistumaan näiden liikkeiden perinteistä ammentavaan rituaaliin.

 

Corpus Crisis pyrkii avaamaan kuvittelun mahdollisuuksia ja reittejä ulos ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömästä nykyhetkestämme. Esitys koostuu esittävistä osioista sekä osallistavista, yksin ja yhdessä koettavista ruumiillisista harjoitteista. Esitys on suomenkielinen.

Esityksen osallistujille lähetetään sähköpostitse kirje tulevaisuudesta, josta löytyy ennakkotietoa vuoden 2051 maailmasta ja Corpus Crisis -rituaalista.

 

Corpus Crisis on pitkäjänteinen monimediainen projekti, joka koostuu esityksestä, videoluennosta ja verkossa julkaistusta kuvaesseestä. Videoluento toteutettiin osana Kansainvälisen soveltavan estetiikan instituutin (KSEI) kesäkonferenssia “Aesthetics in the Age of Environmental Crises”.

Työryhmä:

esiintyjät ja tekstit: Laura Marleena Halonen, Ronja Louhivuori 

kansalaisliikkeiden alkuperäisideat: Maija Baijukya, Laura Marleena Halonen, Isa Hukka, Ronja Louhivuori, Milla Martikainen, Even Minn, Daniela Pascual
dramaturginen ohjaaja: Hanna-Kaisa Tiainen 

äänisuunnittelija: Ville Kabrell 

säveltäjä: Walter Sallinen 

visuaalinen suunnittelija: Milla Martikainen 

pukusuunnittelija: Emmanuel Culkin Mugisha 

graafinen suunnittelija: Janne Gammelin 

valokuvat: Aleks Talve
tuottajat: Sofia Suomalainen, Sofia Charifi 

tuotanto: Ilmastokirkko, Circus Maximus ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva 

Esitystä on tehty yhteistyössä Kansainvälisen Soveltavan estetiikan instituutin ja INAR-instituutin kanssa, ja sen toteutusta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Green Lahti sekä Jenny ja Antti Wihurin säätiö.

Esityspaikan esteellisyystiedot: Esityspaikan pohja on mäetöntä maapohjaa, joka on osittain nurmea ja osittain tallattua kovettunutta maata. Esityksessä siirrytään paikasta toiseen noin parikymmentä metriä ja kulku tapahtuu vanhojen junakiskojen ylitse ramppia pitkin. Paikalta löytyy esteetön bajamaja. Induktiosilmukkaa tai tulkkausmahdollisuutta esityksen järjestäjien puolelta ei valitettavasti ole tarjota. Avustajan/tulkin lippu on maksuton. Lisätiedot ja avustaja/tulkkiliput: info@ilmastokirkko.fi

Koronainfo: Esitys tapahtuu kokonaan ulkotilassa. Esitysaluetta tai katsomoa ei ole rajattu, joten pyydämme osallistujia itse pitämään huolta riittävistä turvaväleistä. Toivomme että osallistujat käytättävät maskia koko esityksen ajan. Käsidesiä löytyy esityspaikalta. Esiintyjät eivät voi kuuluvuussyistä käyttää maskia.

 

Saapumisohjeet ja reittivinkkejä: https://www.malvamuseo.fi/corpus-crisis-ohjeet/ 

Lahden ensi-ilta 18.9.2021 klo 16:00 Sopenkorven Kesannnolla (kesto 1,5h). Yhteistyössä Ilmastokirkko ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Liput 20/25 € Lahden museokaupasta. 

Esityksen jälkeen klo 17:45 alkaen kaikille avoin keskustelutilaisuus.


Esityksen jälkeen klo 17:45 alkaen kaikille avoin keskustelutilaisuus, jossa aiheena on “Ruumis, kuvittelu ja ekologinen kriisi”. Keskustelun vetää vapaa kirjoittaja ja kansalaisaktivisti Teemu Vaarakallio ja keskustelijoina ovat väitöstutkija ja kuraattori Anna-Kaisa Koski sekä tutkijatohtori Sanna Lehtinen.
 

lisätietoa esityksestä:
laura@ilmastokirkko.fi 


 

bottom of page